• Nederlands
  • English
  • Deutsch

The Extensionicers

That great Hammond sound is back!

Het Hammond orgel trio met gitaar en drums is een ideale combinatie voor SoulJazz. Het geluid is transparant, oorspronkelijk en toch vet en funky. Eind '60-begin '70er jaren werd de toon gezet voor SoulJazz door musici als Jimmy Smith, Horace Silver, Lou Donaldson en Grant Green. Ze kwamen met dansbare ritmes en catchy tunes met een bluesy twist. SoulJazz is weer Hip! Het is eigenlijk nooit weg geweest maar heeft toch een enorme comeback gemaakt.

Al vanaf het eerste moment dat The Extensionicers samen waren vlogen de spaanders in het rond. Ze delen dezelfde passie voor hun muziek en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Hoofddoel is om muziek te spelen die "lekker voelt".

The Extensionicers bieden twee programma's aan:

  • PROGRAMMA 1: Easy Listening Arrow Jazz FM Live Show met alle tunes die je kent van de bekende zender. Materiaal van artiesten als Miles Davis, Roy Ayers, Norah Jones en Jamie Cullum. De Extensionicers kunnen voor de gelegenheid uitgebreid worden met vocaliste Anne en/of de bijzondere DJ Phil.

  • PROGRAMMA 2: The Extensionicers Originals Concert -louter SoulJazz tunes, standards en eigen werk. Een bijzondere ervaring! Gastsolisten op aanvraag, bv. Benjamin Herman, Toon Roos of Joris Roelofs.

Extensionicers